Potpora za samozapošljavanje

Najčešća pitanja, pojašenja i smjernice za predaju zahtjeva i korištenja potpore za samozapošljavanje

Nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju Zavoda.

Informacije o načinu podnošenja zahtjeva te o potrebnim radnjama za isto možete pronaći ovdje.

Potreban vam je korisnički račun na servisu Microsoft Teams.

Također, vaše računalo mora imati funkcionalni zvuk (zvučnike za slušanje i mikrofon za sudjelovanje u radionici). Ako nemate takvo računalo, preporučujemo korištenje mobilnog uređaja jer oni svi imaju potrebnu zvučnu podršku.

NAPOMENA: HZZ ne može pružati tehničku pomoć za korištenje Microsoft Teams servisa/aplikacije ili za eventualne probleme koje možete imati kod sudjelovanja na on-line radionici (npr. nedostatak zvuka, nemogućnost razgovora sa savjetnikom putem mikrofona). Molimo istestirajte prije početka radionice vaše računalo/mobilni uređaj je li osposobljen za sudjelovanje na on-line radionicama s podrškom za zvuk. Zatražite pomoć osobe s iskustvom ako sami ne možete savladati tehničke izazove. Hvala na razumijevanju.

Predlošci više nisu potrebni. Podaci se unose izravno u obrazac on-line predaje zahtjeva.

Indeks razvijenosti je pokazatelj, iskazan vrijednošću od I do VI, defira područja Republike Hrvatske po stupnju gospodarske razvijenosti i precizno je opisano u Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti objavljenoj u NN 132/2017.

Veći broj bodova dodjeljivat će se onim zahtjevima u kojima je navedeno da će sjedište budućeg poslovnog subjekta biti registrirano u jednoj od jedinica lokalne samouprave (JLS) koje spadaju u skupine od I. do VI.

Upute za primjenu naljepnice i PDF za preuzimanje (priprema za tisak) dostupni su ovdje.

Za prijavu dolaska na radionicu NE TREBA vam korisnički račun.

Na rasporedu radionica odaberite radionicu koju organizira PU/RU u županiji u kojoj će te osnovati poslovni subjekt, te u opisu radionice kliknite na gumb "Dolazim"Ispunite tražene podatke na prijavnom obrascu i kliknite gumb "POŠALJI"


Dobiti će te potvrdni e-mail. Ako e-mail sadrži informacije o uključivanju na on-line radionicu, sačuvajte e-mail jer će vam na dan održavanja radionice trebati link za uključivanje na radionicu (Microsoft Teams sastanak). Link će biti aktivan najranije 15 minuta prije početka radionice. Ako se u e-mailu ne nalaze upute za uključivanje na radionicu, najkasnije 1 dan prije radionice dobiti će te dodatni e-mail s uputom i linkom za uključivanje na radionicu.

Preporuka je da se prijavite na radionicu koju organizira HZZ-ov Područni/Regionalni ured u županiji u kojoj će te osnovati poslovni subjekt. Razlog je što će te moći efikasnije komunicirati sa savjetnikom, a to će Vam biti značajna pomoć kod predaje zahtjeva i kasnije kod praćenja korištenja potpore tijekom godine.

Radionice će se održavati tijekom cijele godine, uskoro ćemo objaviti rasporede za veljaču, ožujak...

Android korisnici - korisite ovaj link.

iPhone korisnici - koristite ovaj link.

Na računalu možete koristiti web verziju ili skinuti i instalirati aplikaciju za Windows ili MacOS računalo.

Tržište rada na dohvat ruke.

Primajte naš newsletter

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uvjetima korištenja i politici privatnosti.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.