Stalni sezonac

Najčešća pitanja, pojašenja i smjernice za predaju zahtjeva i korištenja potpore Stalni sezonac

Informacije o načinu podnošenja zahtjeva te o potrebnim radnjama za isto možete pronaći ovdje.

Osobe koje su kontinuirano radile najmanje 6 mjeseci kod istog poslodavca i koje će kod poslodavca raditi još najmanje 1 sezonu (najmanje 6 mjeseci).

Ukoliko stalni sezonac koji je prihvatio zaposlenje kod istog poslodavca u narednoj sezoni u trajanju od najmanje 6 mjeseci prekine radni odnos prije isteka navedenog razdoblja, a ima opravdan razlog, dužan je pismeno obavijestiti Hrvatski zavod za zapošljavanje i poslodavca o prekidu radnog odnosa. Pod opravdanim razlogom smatraju se sve situacije iz kojih se na nedvojben način može zaključiti da stalni sezonac neće moći izvršiti obvezu zaposlenja u narednoj sezoni u trajanju od minimalno 6 mjeseci. Pod opravdanim razlozima smatramo zapošljavanje unutar struke, preseljenje, bolest. Ukoliko stalni sezonac nema opravdan razlog dužan je vratiti iznose novčane pomoći (za onaj broj mjeseci koliko je kraće zaposlenje u narednoj sezoni od predviđenog).

Obrti i samostalne djelatnosti koji nemaju zaposlenih ne mogu koristiti mjeru stalni sezonac, čak ni u slučaju da je vlasnik obrta prijavljen na Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u svojstvu obrtnika.

Također, poslodavci koji nemaju zaposlenih na neodređeno vrijeme ne mogu koristiti mjeru.

Poslodavci koji nemaju zaposlenih na neodređeno vrijeme ne mogu koristiti mjeru./p>

Tržište rada na dohvat ruke.

Primajte naš newsletter

Vaše osobne podatke štitimo sukladno Uvjetima korištenja i politici privatnosti.

Logo Financira Europska unija - EU NextGen

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.